Uitbreiding: een pluk- & moestuin!

Uitbreiding: een pluk- & moestuin!

De Rijnstrangen is sinds medio 2022 een halve hectare uitgebreid. De extra grond zijn we langzaam aan het inrichten en onderdeel aan het maken van het oorspronkelijke terrein. Daarbij gaat onze aandacht uit naar een pluktuin, een bessengaard en een moestuin (met glazen kas).  

Wat zou jij graag in de pluktuin zien?

Daarnaast is het een schitterend terrein voor een jeu de boules baan en een vuurplaats (beiden liggen in de planning). Wij zouden het leuk vinden om van jou te horen wat je in de pluktuin zou willen zien! Laat onderaan deze pagina jouw reactie achter.

Extensief maaien met onze Leyland 145 oldtimer

Prachtig werk is het hooien van het gras van de pluktuin. We maaien natuurbewust slechts 2 keer per jaar. Voor de kleinschalige camping hebben we een oldtimer Leyland 145 in gebruik genomen. De wandelpaden door het hoge gras worden aangelegd met de Grasshopper van de camping. Zo ontstaat een natuurlijk en wat wilder terrein aangrenzend aan de kampeerplaatsen.

Wilde bloemen in de pluktuin

In het zaaibed aan de kant van Aerdt worden in het voorjaar zadenmengsel van PVM ingezaaid. Om bijen, hommels, vlinders en andere nuttige insecten een beetje te helpen. De mengsels bestaan uit plantensoorten die bloemrijk zijn en veel nectar bevatten. Gedurende het kampeerjaar ga je als bezoeker op De Rijnstrangen o.a. Kleine pimpernel, Koriander, Echte guldenroede, Esparcette, Wilde reseda, Hartgespan, Sint-Janskruid, Bergvlas, Blaassilene, Dille, Grote wilde tijm, Luzerne, Venkel, Bernagie, Stalkaars, Wilde marjolein, Margriet, Korenbloem, Nigelle, Veldsalie, Grote centaurie, Gele kamille, Tuingoudsbloem, Rode klaver en Grote klaproos zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *