Fietsknooppunten Routes

Fietsknooppunten Routes

Kant-en-klare routes of zelf plannen, met een fietsknooppunt op 300m vanaf De Rijnstrangen is het, weg van de drukte, schitterend fietsen!

Oneindig veel mogelijkheden, weken fietsplezier, welkom in De Liemers

Wie even weg wil uit de drukte, strijkt neer op de camping & appartementen De Rijnstrangen, in het gebied tussen Arnhem en de Duitse grens: De Liemers. Omzoomd door de rivieren de Rijn, IJssel en Oude IJssel, de heuvels van de Veluwe en de mooie stuwwal van het Montferland, ligt dit stukje onbekend Nederland. Het zal je niet verwonderen dat in middenin dit boerenlandschap en de natuur van de Gelderse Poort de mogelijkheden voor fietsers ongekend zijn. Het fietsknooppunt 90 ligt op 300m van De Rijnstrangen. Hiermee kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen.

Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes. En die zijn er velen, elk met een eigen karakter. We doen graag enkele suggesties waar we zelf ook erg van genoten hebben. Allen door fraaie natuurgebieden met afwisselend rivier- en weidelandschap.

Verdronken dorpen oost (44km of 67km)

Door de eeuwen heen heeft het water van de Waal, de Rijn en de IJssel grote invloed gehad op de leefomstandigheden van de bewoners in de regio. Deze invloeden zijn te beleven met deze route. Vaak waren deze invloeden positief maar vaak ook zijn stukken land en zelfs complete dorpen verdronken. Deze fietsroute leidt u langs enkele van deze plekken.

➜ Download de GPX route  |  Lees er meer over

E-bike route door de Liemers (75km)

De E-bike route door de Liemers neemt je mee langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in de Liemers. Via Hanzestad Doesburg en het grootste recreatiegebied van Nederland, Rhederlaag bij Giesbeek en Lathum (een ideale locatie voor een picknick of verfrissende duik op een warme dag!) loopt deze route langs de Rijn richting de Loowaard. Via drie pontjes maak je kennis met de Betuwe, het prachtige Kasteel Doornenburg en het natuurlandschap van de Gelderse Poort bij Millingen aan de Rijn. Op de Europakade in Tolkamer wachten de terrasjes je op voor een hapje en een drankje. Na een wijntje is het nog een klein stukje naar Aerdt en De Rijnstrangen. Natuurlijk ook voor een gewone fiets!

➜ Download de GPX route  |  Lees er meer over

Liemers streekproductenroute (36km)

Met deze fietsroute maak je kennis met het grote, veelzijdige aanbod aan streekproducten dat de Liemers te bieden heeft. De fietsroute brengt je langs veel bijzondere land- en boerderijwinkels waar je streekproducten kunt proeven of zelfs met eigen ogen ziet waar ze vandaan komen.

➜ Download de GPX route  |  Lees er meer over  |  Knooppunten

Rondje Gelders Eiland

Het gebied tussen Rijn, Pannerdensch Kanaal en Oude Rijnstrangen wordt ook wel het Gelders Eiland genoemd. De Rijnstrangen ligt middenin dit gebied. Een oase van rust en ruimte waar uiterwaarden teruggegeven worden aan de natuur. Je vindt er kilometers, soms autoloze, dijk met karakteristieke dijkhuizen en het overal aanwezige water. Tijdens deze fietsroute ontdek je deze schitterende dijkroutes en kom je langs Huis Aerdt, een historisch huis met gracht gebouwd in 1657 en twee herbouwde redoutes (uit aarde opgeworpen wachttorens).

➜ Download de GPX route  |  Lees er meer over

Dit is slechts een greep uit de vele knooppunten routes die reeds uitgezet en bijzonder leuk om te fietsen zijn. Informeer voor andere routes bij Niels & Willemijn op De Rijnstrangen.