Vaker gestelde vragen

Vaker gestelde vragen

Voor weetjes & vragen over De Rijnstrangen

Onderstaand komt u allerlei praktische dingen over De Rijnstrangen te weten. Over de omgeving en alles wat u hier kunt ondernemen nodigen wij u van harte uit ook te kijken op de pagina Omgeving & Activiteiten. En natuurlijk vinden wij het ook ontzettend leuk om over diezelfde omgeving te verhalen als u hier bent.

Reserveren (of niet?)

Wij raden u aan in ieder geval te reserveren van Hemelvaart t/m september omdat de kleinschalige camping dan regelmatig vol is. Wanneer u voor het reserveren gebruik maakt van de website, ziet u meteen of er nog plaats is op de camping of in de landelijke vakantiehuizen. U ontvangt via de website € 10,00 korting (de boekingskosten worden niet in rekening gebracht).

Kampeertarief

Het kampeertarief is uitgebreid beschreven en uitgelegd op de kampeertarieven pagina.

Mooie groene grasmat

Wij zijn blij met de mooie, groene, goed gesloten grasmat. Blij omdat wij telkens weer horen dat dit zo gewaardeerd wordt. Zowel hoe het eruit ziet, alsook hoe fijn het kampeert; met onze voeten op het zachte, kortgemaaide gras voelen we het buitenleven letterlijk van top tot teen. Elk jaar weer ontvangen wij vele “ervaringsdeskundigen” die kamperen zonder grasmat e/o zeil meer en meer waarderen. Wij vragen u als gast – voor uzelf en voor de gasten na u – met de caravan of camper hetzelfde te doen. Het zal u positief verrassen mocht het nieuw voor u zijn. Wij verzorgen het gras met liefdevolle hand en houden het in lente en zomer zo kort mogelijk en wanneer dit kan met stille, elektrische maaiers zodat u zo min mogelijk last heeft van geluid én niet van inloopgras.

Kamperen, reserveren, betalen en parkeren

In en uit checken kampeerplaats

Inchecken kan vanaf 14:00 & uitchecken tot 11:00. Wij begrijpen dat de tijdsspanne van camping naar camping soms wat ongemak geeft, maar omdat wij een kleinschalige camping zijn met beperkte ruimte voor parkeren (ook aan de weg is daar geen ruimte voor) willen wij u toch vragen deze tijdstippen te respecteren. Tussen 11:00 en 14:00 verzorgen wij de kampeerplaatsen, maken schoon en eten met ons gezin. Het is mogelijk een eerdere aankomst en een later vertrek bij te boeken, wij houden daar dan rekening mee. Komt u na 17:00 aan? Bel ons dan even of stuur een WhatsApp (06-12559464) bericht, dan staan wij ook in de avond voor u klaar.

Hoe kan ik een kampeerplaats reserveren?

Een kampeerplek reserveren kan via de website, telefonisch of via de mail. Het gemakkelijkst is via de website omdat direct zichtbaar is of er nog plaats is en je direct een bevestiging ontvangt. Voor boekingen via de website ontvangt u €10,00 korting (u betaald geen boekingskosten). Je kan met iDEAL, via bankoverschrijving of met een credit card betalen.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Via de website kan je gemakkelijk via iDEAL, via bankoverschrijving of met credit card betalen. Op de camping zelf kan dit alleen via een betaallink of een QR code. Als andere opties niet werken dan kunnen we ook terugvallen op een contante betaling. Boekingen dienen 2 weken voor de aankomstdatum te zijn betaald. Bij het reserveren van uw plaats betaald u 50% aan. Twee weken voor uw aankomst ontvangt u van ons een berichtje met een gemakkelijke betaallink voor de restsom. Speciale laagseizoen tarieven van MCC en ACSI worden in de restsom toegepast als dit niet bij reservering is gebeurd met de kortingscode. Reserveert u binnen 2 weken voor aankomst, dan ontvangt u van ons een betaallink voor het totale bedrag.

Is er parkeerruimte voor de auto?

We hebben twee mooie parkeerplaatsen op eigen terrein aan de rechterzijde (het dichtst bij de camping) met totaal 20 plaatsen en aan de linkerzijde van het woonhuis met 10 plaatsen. De camping oprit is aan de rechterzijde van het woonhuis. Op de aankomst en vertrekdagen kunt u in- en uitladen bij de kampeerplaats. De camping is verder autovrij.

Kan ik bezoekers ontvangen op de camping of in de landelijke appartementen?

Uiteraard zijn bezoekers van harte welkom! U kunt bezoek alsook een extra gast bij boeking aangeven. Per bezoeker wordt €2 in rekening gebracht voor het gebruik van onze faciliteiten. Bezoekers kunnen de auto parkeren bij het kerkje in Aerdt. Als er niet zoveel kampeerders zijn (doorgaans april en oktober) dan kunnen bezoekers ook bij de kleine camping parkeren. Blijft iemand overnachten dan bedragen de overnachtingskosten €6 p.p.p.n. exclusief toeristenbelasting. Indien u dit niet van tevoren aan heeft kunnen geven, zou u dan zo vriendelijk willen zijn bezoek ter plaatse even aan te geven via WhatsApp 06-12559464 of rechtstreeks via ons?

Een huisdier, kan ik die meenemen?

Op onze camping zijn huisdieren in overleg welkom. Er zijn maximaal 2 huisdieren per kampeerplaats toegestaan. Houd u er rekening mee dat de camping niet toegespitst is op honden en bijvoorbeeld geen uitlaatplek heeft voor honden e/o katten. Wandelen met uw huisdier is mogelijk langs de landelijke weggetjes. Op de Klompenpaden zijn honden niet toegestaan.

Vuil water, chemisch toilet en camper stortplaats

Wij vragen onze kampeerders het vuile water via het riool af te voeren om onze gave hagen en het diepgroene gras zo mooi mogelijk voor jullie te houden. Chemisch toilet kan geleegd worden aan de rechterzijde van het sanitair gebouw (achter het houten schot). Ook is er een camperstortplaats bij de kapschuur aanwezig.

Algemeen

Wat is de dichtst bijzijnde kruidenier?

De dichtst bijzijnde kruidenier en supermarkt is de COOP in Pannerden. Op slechts 8 minuten fietsen (iets meer dan 2 kilometer) haalt u hier alles wat u nodig heeft om u tegoed te doen aan een heerlijk diner in het avondzonnetje. Bij de COOP is ook het brood van meester boulanger Daan (Bakkerij van Bentum) te verkrijgen. In Tolkamer is een Jumbo (6km).

Zijn er eetgelegenheden nu alles vanwege Covid-19 gesloten is?

De restaurants in de Liemers en op het Gelders Eiland hebben de handen ineen geslagen voor een fantastisch initiatief. Je kan er tegelijkertijd van genieten én ze steunen: liemersbezorgt.nl.  De wat luxere bezorgtip: villa-copera.nl. Snelle tip: gasten op De Rijnstrangen vinden de frietjes van Janssen uit Pannerden altijd heel lekker!

Wilt u roken? Denk aan elkaar ..

Roken is niet toegestaan in de algemene ruimtes van De Rijnstrangen. Mocht u een pijpje e.d. willen opsteken voor de caravan dan hebben wij daar alle begrip voor! Houdt u er zelf rekening mee dat mede kampeerders niet mee hoeven roken?

Samen duurzaam werken

Duurzaam werken doe je elke dag. Dus we scheiden samen met jou als gast op De Rijnstrangen zoveel mogelijk afval. We hebben hiervoor een recycle hoek gemaakt. Hier kunt u al het Plastic, Metaal en Drankenkartons (PMD) afval scheiden van het restafval. Ook is er een afvalbak met biologisch afbreekbare zakken voor bio afval, een kleine chemisch afval container (bijvoorbeeld voor batterijen) én appelkistjes voor al uw papier afval. In het sanitair zijn papieren afvalzakken voor de papieren tissues. Let op dat u hier niet per abuis iets anders dan papier in doet. Grof afval neemt u mee naar huis toch? Karton, mits klein gevouwen/geschuurd brengen wij graag voor u weg.

De heerlijke rust op De Rijnstrangen

Die willen we natuurlijk voor u bewaren. Speelt u gerust uw favoriete muziek af, wij gaan er vanuit dat u het juiste volume weet te vinden als de afspeellijst van uw buurvrouw of buurman wellicht verschilt. Wij vragen al onze gasten om vanaf 22u een mooie avondrust over de camping te laten vallen en rekening te houden met een normale stilte vanaf 23u00 (tot 9u00 in de ochtend).

Voorzieningen

Zit ik droog bij slecht weer?

We hebben een Huuskamer waar je altijd terecht kunt, als fietser of wandelaar maar natuurlijk ook als kampeerder met een caravan of camper. De Huuskamer wordt verbouwd in maart en is vanwege de verbouwing en vanwege Covid-19 open vanaf 1 april. Daarnaast is er een grote kapschuur waar we graag een picknicktafel neerzetten als je even droog wilt zitten als rondtrekkende reiziger.

Zijn er gemeenschappelijke kookvoorzieningen & koelkast?

In de Huuskamer kan je gratis gebruik maken van de elektrische kookplaatjes. Daarnaast staat er een koeling waar iedereen etenswaren in kan zetten. Vraagje aan onze gasten: zet met een stift (die hangt aan de koelkast) even de datum op jouw drankje of eten zodat zichtbaar blijft wat misschien per abuis is blijven liggen.

Fietsenstalling & fietsenhuur

De camping heeft een mooie, overdekte fietsenstalling met om de meter stopcontacten voor elektrische fietsen.  Op ca. 5 km van de camping kun je diverse soorten fietsen huren bij De Lorijn Tweewielers in Babberich. Ook kun je terecht bij Van Ussen Tweewielers in Zevenaar voor het huren van fietsen. De fietsen kunnen op afspraak - mede afhankelijk van de drukte - worden bezorgd bij De Rijnstrangen.

Is een kampvuur toegestaan?

Af en toe maakt Niels een klein vuur. Als het weer zich er voor leent, de wind goed staat en het bij toeval zo gebeurd. Natuurlijk bent u van harte welkom om onder het genot van een warme drank samen in de vlammen staren en het mooie van de dag de revue te laten passeren.

Boeken & tijdschriften

In de Huuskamer (open vanaf april) is een uitgebreide selectie van boeken, reisgidsen en tijdschriften te vinden die je tijdens je verblijf mag lenen.

Wij staan voor u klaar!

Mocht u nog vragen hebben, benader ons dan gerust, hier op De Rijnstrangen of anders via telefoon of e-mail. Die uitnodiging is er natuurlijk ook als u op De Rijnstrangen bent. Is er iets wat u mist of nodig heeft, laat het ons graag weten.