Lange Afstand Fietsroutes

Lange Afstand Fietsroutes

In de buurt van Camping De Rijnstrangen lopen diverse, iconische lange langeafstandsroutes voor op de fiets. Fietsers welkom!

Altijd plaats voor de kamperende wandelaar en fietser

Wij zijn zelf ook groot liefhebber van fietsvakanties, inmiddels samen met onze kinderen en daarvoor ook duizenden kilometers lange tochten met z’n tweeën. Op De Rijnstrangen staan de deuren voor fietsers open: er is altijd plaats voor de kamperende wandelaar en fietser. Zie ook allefietserswelkom.nl. Op het mooie trekkersveld plaatsen wij gedurende het fietsseizoen picknicktafels. Er is een kleine keuken aanwezig, heerlijk vloerverwarmd sanitair, overdekte fietsenstalling (met oplaadpunten voor de elektrische fiets) en voor vertrek staat de koffie voor je klaar (dat vonden en vinden wij zelf ook zo fijn 😉 ) Tot gauw en vele mooie fietskilometers toegewenst over slingerende dijkjes, LF-icoonroutes en vrijliggende fietspaden op weg naar onze camping.

Willemijn & Niels op de Great Divide, in de buurt van Red Rock Road in Island Park, Idaho.

Ronde van Nederland

De Ronde van Nederland via LF-routes is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. Diverse (delen van) LF-routes zijn hierbij aaneengeregen tot 1385 kilometer fietsplezier in eigen land. Je ervaart de grote variatie aan landschappen die ons kleine landje rijk is: van Noordzeekust tot Achterhoek en van Groningse wierden tot Brabantse vennen. Karakteristieke dorpen en steden, duinen, dijken, bos, polders, rivieren, heide, heuvels; deze ronde heeft het allemaal.

Rustgevend, goed bewegwijzerd, prachtige natuur, lieve mensen onderweg, leuke campings. We genoten met andere woorden ‘met volle teugen’ en kijken terug naar een superleuke periode!

Ronde van Nederland (knooppunt 89 op 2 km van de camping)
Arnhem – Arnhem | 1385km

Je kunt overal starten en finishen. In de fietsgids staat de route vanaf Arnhem met de klok mee.
➜ Nederland Fietsland – Ronde van Nederland

LF3 Hanzeroute

LF3 Hanzeroute: langs de Hanzesteden. Zeven authentieke Hanzesteden langs de IJssel worden verbonden door een prachtige lange fietsroute: de Hanzeroute. Fietsen langs de IJssel, één van de mooiste rivieren van Nederland, over slingerende dijkjes langs de vrijwel ongetemde loop van de IJssel. De Hanzeroute is het middelste deel van de LF3 en slingert van Millingen tot Kampen. De andere twee routes zijn de Rietlandroute en de Maasroute.

Werkelijk prachtige route over kleine en rustige weggetjes. Ook de steden worden op een mooie manier doorkruist. Een aanrader voor iedereen die van fietsvakanties houdt.

LF3 Hanzeroute (knooppunt 89 op 2 km van de camping)
Kampen – Millingen | 140km

Start in Kampen bij knooppunt 41. Millingen aan de Rijn op de landsgrens bij knooppunt 94. 
➜ Nederland Fietsland – LF3 Hanzeroute

Fietserpad

Wij hebben deze met onze dochter Sterre en hond Max met 2 fietstrailers gedaan. Mooie, rustige route die je met de vele leuke overnachtingsplaatsen in geheel eigen tempo kunt doen. Geïnspireerd op het Pieterpad. Na de start met de voetjes in het wad bij Pieterburen,  via de Hunebed bij Noordlaren naar het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Via Ommen en De Sallandse Heuvelrug ga je richting de Achterhoek, de Liemers (langs camping De Rijnstrangen) door naar de stuwwal bij Groesbeek. De Maasvallei met Unesco World Heritage Maasheggen en de Maasduinen zijn ook schitterend. Niet alleen de heuvels maken dat dit echt anders voelt, ook de kastelen die hier en daar oppoppen langs de route. De laatste kuitenbijters liggen natuurlijk in het zuiden van Limburg, maar dan heb je het terras ook écht verdiend! Wij hebben de Sint-Pietersberg meegenomen in de route; vonden dat het typische start- of eindpunt gezien de benaming van de wandelroute.

Fietserpad (knooppunt 81 op 5 km van de camping)
Pieterburen – Sint -Pietersberg | 574km

Start in Pieterburen bij het wad, eindig op het topje van de Sint-Pietersberg
➜ Route.nl – Fietserpad-Pieterpad

LF3a Millingen-Middelaar Maasroute

De LF Maasroute is 480 kilometer lang en loopt van de Belgische grens naar de Noordzee, vice versa. Voor deze nieuwe route zijn de LF3 Maasroute en LF12 Maas- en Vestingroute samengevoegd. Je kan de LF3 Maasroute ook combineren met de Hanzeroute. Hiervoor fiets je tussen Millingen (Hanzeroute) en Middelaar (Maasroute) de LF3a. Een mooie verbindingsroute door de Millingerwaard en over de stuwwal bij Nijmegen.

Wat een prachtige route! We hebben genoten van de variatie in het landschap, en de vele leuke plekken die we bezochten.

LF3a Maasroute (knooppunt 94 op 5,5 km van de camping via fietsveer Millingen)
Kampen – Millingen | 140km

Start in Millingen aan de Rijn bij knooppunt 94 of in Middelaar bij knooppunt 28.
➜ Routeplanner Fietsersbond – LF3a Maasroute

LF4 Midden Nederland Route

De LF4 Midden-Nederlandroute laat een staalkaart van Nederlandse landschappen zien. Vanuit het oosten gezien fiets je eerst een stukje door Twente. Dan volg je een traject waar je de Achterhoek op zijn mooist ziet: een mengeling van bos en cultuurland. Bij Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, steek je de IJssel over en fietst dan op de overgang tussen de Veluwe en de IJssel. Daarna klim je echt de Veluwe op en doorkruis je het zuidelijke, door de hoogteverschillen meest spectaculaire deel van de Veluwe. De LF4 volgt vervolgens de Nederrijn tot voorbij Amerongen, via een paar mooie stadjes en langs ‘nieuwe natuur’ in de uiterwaarden tot uiteindelijk de Nederlandse kust bij Den Haag. De LF4 is ook te combineren met de nieuwe Maasroute.

Verbindingsroute LF3b (Looveer fietsknooppunt 63 op 9,5 km van de camping)
Looveer – Arnhem | 9km

Start bij het Looveer op knooppunt 63 of in het centrum van Arnhem bij knooppunt 41.
➜ Routeplanner Fietsersbond – LF3b Maasroute verbindingsroute met LF4