LAW & Wandelpaden

LAW & Wandelpaden

Op kleine afstand van de camping komen meerdere Lange Afstand Wandelpaden (LAW’s) samen, waaronder het Pieterpad.

Pieterpad

Het bekendste wandelpad van Nederland dat loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Het deel dat de Liemers en het Montferland doorkruist (Braamt – Millingen aan de Rijn, deel 2, Kaart 8 t/m 12, 24 kilometer) is enorm gevariëerd. Eerst door een landschap opgestuwd door enorme gletsjers in de ijstijden.

Uitzichten tot in de wijde omgeving vanaf de stuwwal en een uitzichttoren. En dan door het schitterende Rijndal dat hier natuurlijk bekend is als de Gelderse Poort. Bij het voetveer steekt u de Rijn over naar Millingen, daar waar hij het breedste is in Nederland. Via het trekpontje bij de Geitenwaard of het bruggetje bij Putman’s Krib is het ca. 5 km naar de camping.

➜ Pieterpad Braamt – Millingen aan de Rijn

Liemers Rond

Recent is het lange afstand wandelpad ‘LiemersRond’ toegevoegd. Een route om de hele Liemers heen (met eigen markering) die tevens alle wandel knooppaden met elkaar verbindt. De route gaat doorkruist het schitterende rivierenlandschap van de Liemers, gaat door het Wehlse bos en langs het heuvelachtige Montferland. De route is 71 kilometer lang en geeft je al wandelend een prachtige doorsnede van het landschap van de Liemers. Zowel linksom als rechtsom is de route beschreven en bewegwijzerd. Vanaf de webpagina LiemersRond kun je de routebeschrijving, de routekaart en gps-bestand downloaden. Het pad nadert de camping op 2,5 km.

➜ Wikiloc (GPX) – Liemers Rond

Rijndeltapad

Nog niet zo bekend, maar een mooi lange afstand wandelpad is het Rijndeltapad-Oost. Samen met Rijndeltapad-West vormt dit pad een oost-westverbinding die in grote lijnen de oude loop van de Rijn volgt; de Rijn, Kromme Rijn en Oude Rijn.

Het oostelijke deel loopt over een afstand van 176 km van Zevenaar via Elten, Spijk, Tolkamer, Pannerden, Huissen, Arnhem, Oosterbeek, Renkum, Wageningen, Opheusden, Kesteren, Lienden, Tiel, Zoelen, Rijswijk, Wijk bij Duurstede en Bunnik naar Utrecht. Het pad nadert de camping op 1,5 km.

➜ Wandelzoekpagina Rijndeltapad-Oost

Wandelknooppunten routes op het Gelders Eiland

U bevindt zich nu in het Land van ‘Waoter en Wiend’, ‘t Gelders Eiland. Midden in nationaal natuurgebied de Gelderse Poort, aan de rand van Nederland, omgeven door de Rijn en zijn rivierarmen. Een oase van ruimte en rust. Uiterwaarden teruggegeven aan de natuur, trekpontjes over de Rijnstrangen, kilometers dijk met karakteristieke dijkhuizen, oeverzwaluwen, beverburchten, ganzentrek, struinpaden en het overal aanwezige water.

En in dit gebied in de Liemers ligt sinds 2021 een fraai wandelnetwerk van wel 230 kilometer! Routes en keuzepunten brengen je op de mooiste plekken. De paden zijn bewegwijzerd met uniforme routepalen en -borden. Ook staan er op deze kaart al ruim 15 Ommetjes met kleuren gemarkeerd variërend van 8 tot 24 km (met een uitschieter van 71 km) aangevuld met leuke weetjes. Vanwege de uitschieter plaatsen we dit ook maar bij de LAW paden, maar natuurlijk biedt dit netwerk voor elke wandelaar een ommetje!

Startpunten

Je kan natuurlijk je wandelroute op elk gewenst knooppunt starten. Handig om te weten is dat in de gemeente Zevenaar 12 zogenaamde ‘startpunten’ zijn gekozen. Bij deze startpunten vind je een informatiepaneel met een kaart van de directe omgeving en daarop de routes die vanaf daar kunnen worden gelopen. Bij elk startpunt is parkeergelegenheid en een horecabedrijf in de directe nabijheid. De overzichtelijke kaart is verkrijgbaar op de camping.