De Liemers: Culinair Genieten

De Liemers: Culinair Genieten

De Liemers is rijk aan een talloze eet gelegenheden! Schuif aan bij een heerlijke high-tea of geniet van een lunch of uitgebreid diner.

Hieronder een greep uit de vele, leuke eetgelegenheden die je gemakkelijk te fiets of te voet kunt bereiken. Het is geen volledige lijst, maar hier komen wij zelf graag voor een aperol, lunch of diner.

Eet Lokaal (Zevenaar)

Een bijzonder restaurant met historische binnentuin (je waant je een beetje in het buitenland), een café voor een gezellige borrel en lunch, een uitgebreide menukaart, doorlopende kunstexposities, een boekenruilkast en gevestigd in een rijksmonument. Ze doen de naam eer aan door alleen met lokale ingrediënten te koken. Bij Hertzog, Pablo en Linda proef je echt wat regio de Liemers te bieden heeft.

➜ Eet Lokaal

Villa Copera (Tolkamer)

Restaurant Villa Copera “heeft zo zijn eigen streken” geven ze aan. Het is gebouwd in 1861 als kantoor van steenfabriek Daams, een prachtige en unieke locatie gelegen aan de Rijn in de Liemers. Het karakter van het pand, het uitzicht op de rivier en de imposante tuin verrassen telkens weer. Een lekkere snack, borrelen op de veranda of op het terras, een snelle lunch, een mooie avond met heerlijke gerechten: gebruik makend van de kwaliteit en duurzame werkwijze van leveranciers uit de eigen streek de Liemers, bieden ze heerlijke smaken, mooie gerechten en voor een ieder wat wils.

➜ Villa Copera

Thoen & Thans (Oud-Zevenaar)

Thoen & Thans ligt naast de alom bekende St. Martinuskerk in Oud-Zevenaar, gelegen aan de rand van het Rijnstrangen gebied. De St. Martinuskerk zie je vanaf het dijkje bij de kleine camping liggen. Het klompenpad De Rijnstrangen loopt naar Thoen & Thans toe. Op deze historische plek zit al sinds zeker 1742 een onderkomen voor gasten. Vroeger stond hier herberg de Pelikaan waar menig gast verbleef.  Nu kan je er heerlijk lunchen en dineren. De gerechten worden regelmatig met streekproducten bereid.

➜ Thoen & Thans

Kade 5 & 7 (Tolkamer)

Een lekker ontbijt, lunch of uitgebreid diner bij Kade 7, een heerlijk drankje met borrelhap bij De Commies of een ambachtelijke snack bij Friethuys 5. Geniet onder het genot van een glaasje bier of wijn van de prachtige, soms rustige, soms wilde Rijn met aan de overkant Duitsland. Veel fietsers van De Rijnstrangen brengen een bezoekje aan de kade in Tolkamer om even tot rust te komen. Ze genieten van een lekker broodje of een overheerlijke ambachtelijke hamburger vergezeld van iets lekkers te drinken onder het genot van het uitzicht op de Rijn.

➜ Kade 5 & 7